רכש פחם
רכש פחם מתבצע באמצעות חוזים המבוססים על מחיר צמוד לאינדקסים השונים בשוק הפחם, או בחוזים במחיר קבוע, המבטיחים רכש פחם במחיר קבוע למשך תקופת החוזה.
מוציאים חוזה
בשני העשורים הראשונים לפעילותה של חברת הפחם, התנהל שוק הפחם העולמי ביציבות יחסית. עידן זה חלף מן העולם. עם הזמן הפך השוק לתנודתי, מחירי הפחם נסקו לשיאים חדשים, שינו את אופי המסחר וקבעו נורמות חדשות. שני גורמים משמעותיים הובילו את המפנה בשוק הפחם. האחד, הוא יצירת אינדקסים למחירי פחם, ביצוע הגנות מחיר ומסחר בשוק האופציות ועסקאות עתידיות, והשני, הוא כניסתן של שחקניות ענק כמו סין והודו לשוק ייבוא הפחם העולמי, ואשר להן השפעה עצומה על השוק.
חברת הפחם הישראלית פועלת בשוק הפחם העולמי כשהיא מונעת מראייה אסטרטגית של השוק ושל הצרכים של ישראל בהווה ובעתיד. חוזי רכש לטווח הארוך, לטווח הבינוני, חוזים שנתיים, וחוזים למטענים מזדמנים (על בסיס spot) נועדו להבטיח כיסוי לצרכים צפויים בטווח זמן של שנה עד 5 שנים קדימה.
מסחר בפחם – הפעילות שלנו
אנו מנהלים מעקב בשווקים הפיננסים ואחר אינדקסים בשוק הפחם ומשקיעים מאמץ בקריאת המפה ובחינת המגמות העולמיות בתחום. פעילות אגף המסחר שלנו כוללת: מפגשים עם ספקים, קניינים, טריידרים וגורמים נוספים בעלי מידע בתחום. כמו כן, החברה פועלת באופן שוטף לבחינת אפשרויות חדשות למסחר עם מכרות חדשים שנפתחים והערכת מצב לגבי מכרות שפעילותם במגמת ירידה.
כלכלני אגף המסחר עוסקים בניתוחי היצע וביקוש, קריאה ועיבוד נתוני שוק מפירסומים מקצועיים שוטפים, ניהול מעקב אחר מיזוגים בשוק וניתוח השפעתם הצפויה על השוק. האגף מגבש המלצות לגבי מחירים וסוגי חוזים שניתן ורצוי להוביל לסגירתם, ומנתח עסקאות והצעות שעולות על השולחן.
לפענח את הקודים של המסחר העולמי
אצבע על הדופק לגבי שינויים צפויים בשוק וניתוח נכון של מידע קיים, הם כלי מרכזי בפענוח הקודים של המסחר העולמי בפחם, המאפשרים הערכות מבעוד מועד לשינויים במחירי הפחם ובביצוע עסקאות רכש חכמות, החוסכות מאות מיליוני דולרים למשק הישראלי.